Zorg maar dat je snel gebruik gaat maken van YouTube

by | Mar 11, 2010 | Business Experiences, Social networking


the-social-media-landscape-2010
Een interessante blog post van Drew McLellanSocial Media Cheat Sheet, trok mijn aandacht. Het beschrijft op overzichtelijke wijze het hedendaagse landschap van Sociale netwerken. Het overzicht is gemaakt door CMO.com. Uit het overzicht valt op te maken welke sociale netwerken je, afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen, het beste in kunt zetten. De algemene eindconclusie is wat mij betreft dat je niet langer om YouTube heen kunt. Ongeacht je doelstellingen zal YouTube altijd een mooie bijdrage leveren.

Regelmatig vragen mensen mij welk sociaal netwerk voor hen het beste is om te gebruiken. Over het algemeen is dat niet echt een eenvoudige vraag. Het antwoord is namelijk van nogal wat factoren afhankelijk. Toch probeer ik over het algemeen een zo goed passend advies te geven.

Vanaf heden is het advies vele malen gemakkelijker, want de Social Media Cheat Sheet laat op hoofdlijnen zien welke bijdrage een bepaald sociaal netwerk geeft.

the-social-media-landscape-2010-full

Afhankelijk van wat je via sociale netwerken wilt bereiken kun je met dit overzicht bepalen wat het beste werkt. Je moet dan echter wel goed voor ogen hebben waarom je sociale netwerken in wilt gaan zetten:

  • Communicatie met klanten (Customer communication)
  • Zichtbaarheid van je merk (Brand exposure)
  • Verkeer naar je website genereren (Driving traffic to your site)
  • of Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Er zijn wel wat kanttekeningen te plaatsen bij het overzicht. Onder andere betwijfel ik de SEO waarde van Flickr en Delicious.com. Dit zijn vooral sites die kunnen zorgen voor zichtbaarheid en links, maar in principe helpen ze niet echt bij een betere vindbaarheid door de zoekmachines.

Op basis van CMO.com’s social media landscape constateer ik dat ik snel meer met YouTube moet gaan doen. Gelukkig was ik dat ook al van plan. Ik hoef alleen nog maar wat tijd te maken. Ik ben benieuwd naar jou mening!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow Me

Recent Posts

Combating poverty through increasing supply chain transparency

Combating poverty through increasing supply chain transparency

It’s a real pleasure to share with you what has recently become a new chapter in my life. After finishing my previous journey, I decided to take a longer break to think about the next phase of my life. I concluded that I want to make a positive impact in this world....

30.000 km motorcycle journey to save soil

30.000 km motorcycle journey to save soil

Do you realise how valuable the soil around us is or how valuable it could be? This treasure beneath our feet hosts a quarter of the planets biodiversity and provides about 95 per cent of our food (UN News). Unfortunately, the highly fertile and unmissable topsoil has...

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealth of the world’s 10 richest men has doubled since the corona pandemic began, while over 160 million people are projected to have been pushed into poverty. Besides, 252 men have more wealth than all 1 billion women and girls in Africa and Latin America and the...

You may also like

Share This