Boek review: Zakelijk twitteren voor beginners

by | Apr 7, 2010 | Social networking

zakelijk-twitteren-voor-beginners-carlijn-postma Het is vermoedelijk het eerste boek in het Nederlands over (zakelijk) twitteren. Recent verscheen het boek(je): “Zakelijk twitteren voor beginners”, geschreven door communicatieadviseur Carlijn Postma. Samen met de ondersteunende website Twitwit.nl een mooi naslagwerk(je) voor de beginnende Twitter gebruiken. Laat je niet op het verkeerde been zetten door de term “zakelijk”. Het boek is volgens mij namelijk geschikt voor iedere beginnende Twitter gebruiker. In een paar uur tijd ben je op de hoogte van de historie en de huidige status van Twitter.

Toen een aantal mensen in 2008 gevraagd werd wat Twitter was, hadden ze geen idee. Twitter werd in Nederland toen nog vooral gebruikt door de early adopters. Deze YouTube movie is van beperkte kwaliteit, maar het geeft aan dat er in een paar jaar tijd veel is gebeurd. Vandaag de dag maken politici actief gebruik van Twitter en kom je het in menig radio- en tv-programma tegen.

Carlijn Postma, @carlijnpostma, beschrijft dit voor Nederland prille begin van Twitter. In de VS werd het toen echter al veel intensiever gebruikt en daar is het gebruik nog steeds het hoogst. De volgende video toont de oorspronkelijke functie van Twitter.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ddO9idmax0o

Aanvankelijk werd Twitter opgezet om mensen de gelegenheid te geven hun vrienden te melden wat ze aan het doen waren. Vandaag de dag gaat Twitter in toenemende mater over wat er in de wereld “NU” aan de hand is. En daarmee is Twitter een stuk volwassener geworden.

Overzichtelijk beschrijft Carlijn waarvoor je Twitter kunt gebruiken, hoe je een account aanmaakt en hoe je jezelf professioneel presenteert. Ook haalt ze enkele tools aan die handig zijn om te gebruiken. Hierin is het boek zeker niet volledig. De online bijlage Twitwit.nl zal daarom de handige tips en trics van de lezers gaan presenteren.

Na het lezen van het boek en je eerste eigen Twitter ervaringen heb je mogelijk wel honger naar meer. Dan is het raadzaam om  na te denken hoe Twitter in de marketing- en communicatiestrategie van jouw als persoon of je bedrijf past. Dat zul je in “Zakelijk twitteren voor beginners” (terecht) niet aantreffen. Gelukkig vind je daar online weer voldoende resources voor. Een geweldige bron van informatie vind ik zelf bijvoorbeeld de Mashable Twitter Guidebook.

Voel je vrij om hieronder te reageren, je zakelijke Twitter ervaringen te delen of een vraag te stellen. En natuurlijk mag dat ook via Twitter: @peterhorsten.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow Me

Recent Posts

Combating poverty through increasing supply chain transparency

Combating poverty through increasing supply chain transparency

It’s a real pleasure to share with you what has recently become a new chapter in my life. After finishing my previous journey, I decided to take a longer break to think about the next phase of my life. I concluded that I want to make a positive impact in this world....

30.000 km motorcycle journey to save soil

30.000 km motorcycle journey to save soil

Do you realise how valuable the soil around us is or how valuable it could be? This treasure beneath our feet hosts a quarter of the planets biodiversity and provides about 95 per cent of our food (UN News). Unfortunately, the highly fertile and unmissable topsoil has...

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealth of the world’s 10 richest men has doubled since the corona pandemic began, while over 160 million people are projected to have been pushed into poverty. Besides, 252 men have more wealth than all 1 billion women and girls in Africa and Latin America and the...

You may also like

Share This