Nieuwe verkiezingsstrijd: online communicatie met kiezers

by | Apr 19, 2010 | Social networking, Technology

microsoft-townhall Sociale netwerken zijn voor marketeers een belangrijke “ontmoetingsplaats”. En ook politici zijn er in toenemende mate te vinden. In zijn verkiezingscampagne in 2008 liet Obama het belang van sociale netwerken zoals Twitter al zien. Kiezers zijn in toenemende mate online, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een online ontmoeting lijkt een stuk effectiever dan een tijdrovende ontmoeting in het land. Vandaag wordt tijdens de Politics Online Conference TownHall officieel aangekondigd. Microsoft TownHall is een online tool die online discussies mogelijk maakt. Op basis van de interactie door de bezoekers worden de prioriteiten bepaald. Het is een plaats om vragen te stellen of ze te beantwoorden. Welke politieke partij benut snel deze kans?

Het is een bekende klacht onder politici dat het zo moeilijk is om echt in gesprek te raken met de kiezer. Aan de andere kant klaagt de kiezer over het feit dat er te weinig interactie is met politici. Persoonlijk vind ik dat een aantal vooraanstaande politici, zoals @FemkeHalsema, @MaximeVerhagen, @diederiksamsom en @APechtold, via Twitter hier echt verbetering in probeert te brengen. Maar het bereik is hier nog te beperkt en ook is er naar mijn mening te weinig gemeenschappelijke interactie.

Het vandaag door Microsoft gepresenteerde TownHall zou hier wel eens verandering in kunnen brengen. Met TownHall wordt het relatief eenvoudig om een zeer schaalbare oplossing te bouwen voor publieke online communities. Zonder al te veel moeite kan binnen de partij een levendige online discussie worden gevoerd die kan leiden tot het verkiezingsprogramma. Gelijktijdig of aansluitend kan het platform worden benut voor een open discussie met de (potentiële) kiezer.

De participatie door de bezoekers wordt gewaardeerd met behulp van punten en badges. Een dergelijke aanpak heeft z’n succes al bewezen binnen diverse andere toepassingen zoals computer games, communities en bijvoorbeeld ook Foursquare.

microsoft-townhall-demo

TownHall is een onderdeel van Campaign Ready, een bredere set van (nog te ontwikkelen) technologieën voor campagnemanagement. Een eerste demo van TownHall is hier te vinden: http://www.microsofttownhall.com/.

Microsoft biedt TownHall aan op het Windows Azure platform. Dit is een flexibel platform waarop het voor software ontwikkelaars betrekkelijk eenvoudig is om zogenaamde “cloud toepassingen” te realiseren. Om te ervaren hoe eenvoudig de ontwikkeling is, kan de TownHall code gratis worden gedownload: http://code.msdn.microsoft.com/TownHall.

nasa-be-a-martian-microsoft-townhall-example

Ik ben erg benieuwd wat TownHall gaat toevoegen aan het social media landschap. Snel zullen de eerste reviews beschikbaar komen. De eerste toepassing, NASA’s Be A Martian! site, vind ik veel belovend. Voor meer informatie verwijs ik graag naar Microsoft’s post: Microsoft TownHall: Building Public Online Communities ook zou ik het initiatief op Twitter volgen TownHall. Binnenkort zeker meer!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. uberVU - social comments - Social comments and analytics for this post... This post was mentioned on Twitter by peterhorsten: Nieuwe verkiezingsstrijd: online communicatie met…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow Me

Recent Posts

Combating poverty through increasing supply chain transparency

Combating poverty through increasing supply chain transparency

It’s a real pleasure to share with you what has recently become a new chapter in my life. After finishing my previous journey, I decided to take a longer break to think about the next phase of my life. I concluded that I want to make a positive impact in this world....

30.000 km motorcycle journey to save soil

30.000 km motorcycle journey to save soil

Do you realise how valuable the soil around us is or how valuable it could be? This treasure beneath our feet hosts a quarter of the planets biodiversity and provides about 95 per cent of our food (UN News). Unfortunately, the highly fertile and unmissable topsoil has...

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealth of the world’s 10 richest men has doubled since the corona pandemic began, while over 160 million people are projected to have been pushed into poverty. Besides, 252 men have more wealth than all 1 billion women and girls in Africa and Latin America and the...

You may also like

Share This