De Facebook “Like” knop plaats je eenvoudig zelf op je WordPress blog

by | Apr 27, 2010 | Blogging, Social networking, WordPress | 8 comments

Vorige week organiseerde Facebook zijn eigen feestje, de F8 conferentie. Een dag lang werd er vooral verteld en getoond hoe Facebook de wereld wil veroveren. En eerlijk gezegd denk ik dat ze redelijk op koers liggen. Op de dag van de aankondiging hadden diverse websites de nieuwe “Like” knop al geïmplementeerd. Deze partijen waren door Facebook in het complot betrokken, dat spreekt voor zich. Maar al snel volgden anderen, zoals bijvoorbeeld ook NU.nl. Ook zijn er inmiddels vele plugins beschikbaar voor op WordPress gebaseerde blogs. Maar welke moet je nu eigenlijk kiezen?

Heel kort na de aankondiging door Facebook verscheen de Like knop al op Internet en dit zal alleen maar toe gaan nemen. Zeker nu er ook voor WordPress gebaseerde blogs meerdere plugins beschikbaar zijn. Maar als je een beetje handig bent, dan kun je de code voor de Like knop ook zelf genereren bij Facebook via de Facebook’s Like Button generator.

Het hele idee achter sociale netwerken is dat mensen vooral “Leuk” vinden wat hun vrienden ook waarderen. We vertrouwen meer in de opinie van onze vrienden, dan in die van een vreemde. En dat is dus ook het hele idee achter de Facebook Like knop. Als je bijvoorbeeld een artikel of een product ziet wat door een (Facebook) vriend van je als “goed” is aangemerkt, dan zul eerder geneigd zijn om dit ook te bekijken. Om deze nieuwe functie te gebruiken zul je echter wel een Facebook account moeten hebben.

Helaas kun je alleen maar aangeven dat je iets “Leuk” vindt. Een negatieve mening zul je niet kwijt kunnen. Om de positiviteit in de wereld te stimuleren is dat wellicht geen verkeerd idee, maar aan de ander kant heeft een negatieve beoordeling natuurlijk ook heel veel waarde.

Welke WordPress plugin te kiezen?

Mocht je deze knop op je WordPress blog willen installeren, dan sta je voor een mooie uitdaging. Het aantal plugins is in zeer korte tijd namelijk snel toegenomen en ze zijn lang niet allemaal even goed.

Zelf heb ik na een aantal pogingen de plugin van Peter Dean uitgekozen. Als je binnen WordPress een nieuwe plugin installeert moet je zoeken naar “fblikebutton“. Na het activeren van de plugin zie je in je instellingenoverzicht de plugin “FBLikeButton” staan. Klik die aan om een aantal instellingen te kiezen. Vervolgens zal het nog wel even duren voordat er voldoende Likes zijn aangeklikt om ook “vrienden” te gaan zien. Maar dat is meer een kwestie van tijd.

8 Comments

 1. Annefloors

  Ik heb een vraagje: hoe zoek je in wordpress naar de plugin van ‘fblikebutton’. Ik typte het in bij ‘search’ maar daar kwam niets uit!

  Reply
  • PetersOpinion

   Allereerst bedankt voor de reactie! Het is sowieso van belang dat je “admin” rechten hebt. In dat geval zie je in de WordPress backend onder “Plugins” een mogelijkheid om “Nieuwe plugin” aan te kiezen. Dan verschijnt er een zoekmogelijkheid. Type hier: fblikebutton en klik op “Plugins zoeken”. Er verschijnt dan maar één plugin als optie.

   Reply
 2. Annefloors

  Ik heb een vraagje: hoe zoek je in wordpress naar de plugin van 'fblikebutton'. Ik typte het in bij 'search' maar daar kwam niets uit!

  Reply
 3. PetersOpinion

  Allereerst bedankt voor de reactie! Het is sowieso van belang dat je “admin” rechten hebt. In dat geval zie je in de WordPress backend onder “Plugins” een mogelijkheid om “Nieuwe plugin” aan te kiezen. Dan verschijnt er een zoekmogelijkheid. Type hier: fblikebutton en klik op “Plugins zoeken”. Er verschijnt dan maar één plugin als optie.

  Reply
 4. Wendy Hendrikse

  Top, door de bomen kon ik het bos niet meer zien! 😉 Heb wel een vraagje is het normaal dat het ‘like’ knopje boven en onder je blog komt te staan? Heb het dus 2 maal in een bericht staan. Kijk maar eens op http://www.wendyhendrikse.com ben benieuwd of jij een oplossing weet. Groetjes Wendy

  Reply
  • PetersOpinion

   Beste Wendy, je kunt dat eenvoudig via de instellingen aanpassen. Ga
   onder instellingen naar “fbLikeButton”. Ik stuur je even een
   screenshot van mijn settings per E-mail.

   Reply
 5. Wendy Hendrikse

  Top, door de bomen kon ik het bos niet meer zien! 😉 Heb wel een vraagje is het normaal dat het ‘like’ knopje boven en onder je blog komt te staan? Heb het dus 2 maal in een bericht staan. Kijk maar eens op http://www.wendyhendrikse.com ben benieuwd of jij een oplossing weet. Groetjes Wendy

  Reply
  • PetersOpinion

   Beste Wendy, je kunt dat eenvoudig via de instellingen aanpassen. Ga
   onder instellingen naar “fbLikeButton”. Ik stuur je even een
   screenshot van mijn settings per E-mail.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts: