Tenminste 3 oplossingen om je iPhone sneller te maken

by | Apr 30, 2010 | iPhone

Recent was mijn iPhone opeens wel heel erg traag. Ik heb de nodige zaken uitgeprobeerd, maar het had allemaal niet het gewenste resultaat. Een zoektocht op Internet leverde me drie mogelijke oplossingen op die ieder voor zich een bijdrage leken te leveren. Doe er je voordeel mee!

1. iPhone regelmatig uit/aan zetten

Als je frequent applicaties installeert vanuit de App Store, dan is het raadzaam om na een installatie je iPhone even opnieuw op te starten. Dit advies had ik al wel eerder gelezen, maar natuurlijk nooit opgevolgd. Het uit/aanzetten ruimt je iPhone weer een beetje op. Met uitzetten bedoel ik hier dus echt helemaal afsluiten door de aan/uitknop wat langer ingedrukt te houden.

2. Web pagina’s sluiten

Zelf heb ik regelmatig het maximum van 8 pagina’s openstaan in de Internetbrowser, Safari, op mijn iPhone. Afhankelijk van het type pagina schijnt dit nogal veel geheugenruimte in te nemen. Sluit dus een pagina als je hem niet meer nodig hebt. Klik hiervoor rechtsonder op het blokje met het paginanummer en daarna op het rode kruisje.

3. Browser cache verwijderen

De cache van de Internetbrowser legen had bij mij echt het meeste effect. Deze optie zit wat verder verborgen en zal ik daarom even apart toelichten. Ga vanuit je “home” scherm naar “Instellingen“. Schuif het volgende scherm omhoog en zoek de regel met “Safari” op en kies deze.

Sleep opnieuw het scherm omhoog en kies “Wis cache“. Ook “Wis geschiedenis” en “Wis cookies” (let op logins voor websites gaan verloren) kunnen tot betere prestaties leiden.

Na het uitvoeren van bovenstaande acties reageerde mijn iPhone weer aanzienlijk sneller. Reageer hieronder als je nog andere tips of vragen hebt.

4 Comments

 1. Joris

  werkt perfect bedankt

  Reply
  • PetersOpinion

   Hi Joris, fijn om te horen. En graag gedaan!

   Reply
 2. Maarten

  Peter,

  ik heb een goede aanvulling op je lijst met tips! 

  Mijn iPhone was ook erg traag de laatste tijd… en ik heb een oplossing gevonden die super werkt.

  Ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Berichtgeving’. Hoe meer apps je hier hebt staan onder ‘In berichtencentrum’, hoe TRAGER de iPhone wordt. Het is dus verstandig om alle apps waarvan je geen berichten nodig hebt hier uit te zetten.

  Ik hoop dat je deze aan je lijstje toe wilt voegen.

  Groeten,
  Maarten

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow Me

Recent Posts

Combating poverty through increasing supply chain transparency

Combating poverty through increasing supply chain transparency

It’s a real pleasure to share with you what has recently become a new chapter in my life. After finishing my previous journey, I decided to take a longer break to think about the next phase of my life. I concluded that I want to make a positive impact in this world....

30.000 km motorcycle journey to save soil

30.000 km motorcycle journey to save soil

Do you realise how valuable the soil around us is or how valuable it could be? This treasure beneath our feet hosts a quarter of the planets biodiversity and provides about 95 per cent of our food (UN News). Unfortunately, the highly fertile and unmissable topsoil has...

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealthy get wealthier and cause most of the polution

The wealth of the world’s 10 richest men has doubled since the corona pandemic began, while over 160 million people are projected to have been pushed into poverty. Besides, 252 men have more wealth than all 1 billion women and girls in Africa and Latin America and the...

You may also like

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Share This