De consument vertrouwt op de mening van bekenden

Sta je er wel eens bij stil dat “we” advertenties gewoonweg niet meer geloven? Realiseer jij je dat als marketeer ook? Slechts 14% van de consumenten gelooft nog iets van advertenties. De meerderheid, zo’n 90%, vertrouwt op de mening van zijn omgeving om te komen tot een koopbeslissing. Deze trend is jaren geleden al uitgebreid beschreven in “The Groundswell en is nu ook echt merkbaar. Marketeers zullen hier op in moeten spelen. De beste reclame is in dit geval mond-op-mond reclame. Maar ja, hoe kun je die nu beïnvloeden? Internet en sociale media bieden hiervoor zeker mogelijkheden, zoals ik eerder beschreef. Je kunt hier discussie stimuleren, zorgen dat mensen goede ervaringen delen, luisteren wat er over je wordt gezegd en reageren op minder positieve berichten. De video The Social Media Revolution 2011 gemaakt door Erik Qualman, schrijver van de bestseller “Socialnomics“, laat heel mooi de actuele status van deze ontwikkelingen zien. Ik vind het een hele mooie update van zijn eerdere video’s die je terug kunt vinden op zijn Socialnomics YouTube channel.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3SuNx0UrnEo

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Site Footer