Delen van links en nieuws een stuk eenvoudiger met nieuwe LinkedIn Share functie

by | Apr 21, 2010 | Community and Networking | 0 comments

Als je vandaag je LinkedIn pagina opent om een status update in te voeren, dan zul je zien dat deze functie is uitgebreid. Sinds vandaag is het namelijk eenvoudig mogelijk om nieuws en links via de update box te delen. Een hele mooie feature die het mogelijk maakt om je als specialist in een bepaald domein te profileren. Ook wordt het nu veel eenvoudiger om nieuws te delen en verder te verspreiden. LinkedIn wordt steeds socialer.

Facebook gebruikers zullen deze nieuwe functie direct herkennen. Voor LinkedIn was dit echter een belangrijke ontbrekende functie. Aan de hand van mijn eigen eerste experiment leg ik de werking even uit.

Share functie stap voor stap

1. Binnen je “Network activity” onderdeel van je LinkedIn pagina zie je de share box. Hier was het al mogelijk om aan je netwerk te laten weten wat je zoal doet, denkt, tegenkomt etc. Deze functie is nu dus uitgebreid met de mogelijkheid om Links en nieuws te delen. Klik hiervoor “Link or News” (geel in onderstaande afbeelding).

linkedin-sharing-links-news-1

2. Kopieer de url van de internetpagina die je wilt delen en plak die bij “Add URL”. Klik Attach en je ziet op welke wijze LinkedIn de url interpreteert en met je netwerk gaat delen. Overigens is het mogelijk om dit delen te beperken tot bijvoorbeeld (een deel van) je eigen netwerk.

linkedin-sharing-links-news-2

3. Vergeet niet (was ik namelijk wel vergeten) om ook je eigen mening over het artikel te vermelden in de bovenste balk. Deze eigen tekst zal ook worden gebruikt als je Twitter bericht. Ook is het mogelijk om de tekst zoals LinkedIn deze heeft opgehaald nog even aan te passen. Sla de wijzigingen met “Save” op.

linkedin-sharing-links-news-2b

4. Tevreden over het resultaat? Deel het met je netwerk of iedereen via “Share”. Mocht je later twijfelen aan je tekst dan kun je deze middels het “kruisje” later altijd nog verwijderen.

linkedin-sharing-links-news-2c

5. Als je Twitter account is gelinkt aan LinkedIn, dan kun je dit bericht ook direct delen met je Twitter netwerk.

linkedin-sharing-links-news-twitter

5. Vergelijkbare share mogelijkheden zoals hierboven vermeld zul je ook aantreffen op diverse websites en blogs. Door daar te klikken op de LinkedIn Share button binnen een nieuws- of blogitem opent een LinkedIn update pagina.

linkedin-sharing-links-news-3

LinkedIn wordt steeds socialer

In de komende tijd zul je steeds meer van dergelijke nieuwsberichten in het “Network Activity” overzicht gaan zien. Omdat er nu ook afbeeldingen bij staan vallen de nieuwe “Shares” veel meer op. Wil je deze updates ook weer met je netwerk delen, dan kan dit eenvoudig door opnieuw op “Share” te klikken. Voor de oorspronkelijke verzender van het nieuws is dit vanzelfsprekend een mooi compliment!

Reageren op een update kan natuurlijk ook nog steeds.

Stap voor stap wordt LinkedIn steeds “socialer” en dat waardeer ik zeer. Ik voorspel dat hierdoor de interactiviteit op LinkedIn significant gaat toenemen. Ook mensen die niet op Facebook, Twitter, danwel een ander sociaal netwerk zitten kunnen nu nog eenvoudiger met hun netwerk delen wat hen interesseert. Ook zou het mij niet verbazen dat deze sociale features mensen weer terughalen naar LinkedIn. Dat lijkt bij mij in ieder geval te gaan lukken.

De bron: LinkedIn blog

Op de LinkedIn blog is deze wijziging vandaag aangekondigd: Sharing news on LinkedIn just got easier. Onderstaande video toont in het kort de mogelijkheden van deze nieuwe feature.

httpv://www.youtube.com/watch?v=er3WevF-Zps

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. uberVU - social comments - Social comments and analytics for this post... This post was mentioned on Twitter by peterhorsten: Bedankt @2rise @basw @EmploITBlog voor…
  2. LinkedIn Tip (21): De vernieuwde status update | emploIT - [...] update vernieuwd en daarmee “social” gemaakt. Collega blogger Peter Horsten heeft er op zijn blog al bij stil gestaan,…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts:

Share This

Share this post with your friends!