Nieuwe verkiezingsstrijd: online communicatie met kiezers

by | Apr 19, 2010 | Community and Networking, Technology and Innovation | 0 comments

microsoft-townhall Sociale netwerken zijn voor marketeers een belangrijke “ontmoetingsplaats”. En ook politici zijn er in toenemende mate te vinden. In zijn verkiezingscampagne in 2008 liet Obama het belang van sociale netwerken zoals Twitter al zien. Kiezers zijn in toenemende mate online, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een online ontmoeting lijkt een stuk effectiever dan een tijdrovende ontmoeting in het land. Vandaag wordt tijdens de Politics Online Conference TownHall officieel aangekondigd. Microsoft TownHall is een online tool die online discussies mogelijk maakt. Op basis van de interactie door de bezoekers worden de prioriteiten bepaald. Het is een plaats om vragen te stellen of ze te beantwoorden. Welke politieke partij benut snel deze kans?

Het is een bekende klacht onder politici dat het zo moeilijk is om echt in gesprek te raken met de kiezer. Aan de andere kant klaagt de kiezer over het feit dat er te weinig interactie is met politici. Persoonlijk vind ik dat een aantal vooraanstaande politici, zoals @FemkeHalsema, @MaximeVerhagen, @diederiksamsom en @APechtold, via Twitter hier echt verbetering in probeert te brengen. Maar het bereik is hier nog te beperkt en ook is er naar mijn mening te weinig gemeenschappelijke interactie.

Het vandaag door Microsoft gepresenteerde TownHall zou hier wel eens verandering in kunnen brengen. Met TownHall wordt het relatief eenvoudig om een zeer schaalbare oplossing te bouwen voor publieke online communities. Zonder al te veel moeite kan binnen de partij een levendige online discussie worden gevoerd die kan leiden tot het verkiezingsprogramma. Gelijktijdig of aansluitend kan het platform worden benut voor een open discussie met de (potentiële) kiezer.

De participatie door de bezoekers wordt gewaardeerd met behulp van punten en badges. Een dergelijke aanpak heeft z’n succes al bewezen binnen diverse andere toepassingen zoals computer games, communities en bijvoorbeeld ook Foursquare.

microsoft-townhall-demo

TownHall is een onderdeel van Campaign Ready, een bredere set van (nog te ontwikkelen) technologieën voor campagnemanagement. Een eerste demo van TownHall is hier te vinden: http://www.microsofttownhall.com/.

Microsoft biedt TownHall aan op het Windows Azure platform. Dit is een flexibel platform waarop het voor software ontwikkelaars betrekkelijk eenvoudig is om zogenaamde “cloud toepassingen” te realiseren. Om te ervaren hoe eenvoudig de ontwikkeling is, kan de TownHall code gratis worden gedownload: http://code.msdn.microsoft.com/TownHall.

nasa-be-a-martian-microsoft-townhall-example

Ik ben erg benieuwd wat TownHall gaat toevoegen aan het social media landschap. Snel zullen de eerste reviews beschikbaar komen. De eerste toepassing, NASA’s Be A Martian! site, vind ik veel belovend. Voor meer informatie verwijs ik graag naar Microsoft’s post: Microsoft TownHall: Building Public Online Communities ook zou ik het initiatief op Twitter volgen TownHall. Binnenkort zeker meer!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. uberVU - social comments - Social comments and analytics for this post... This post was mentioned on Twitter by peterhorsten: Nieuwe verkiezingsstrijd: online communicatie met…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts:

Share This

Share this post with your friends!