Seesmic Twitter client voor iPhone beschikbaar [video]

by | May 25, 2010 | Community and Networking, iPhone | 0 comments

Seesmic for iPhone release Eindelijk is hij er dan, de Twitter client voor de iPhone van Seesmic. En aan de andere kant vraag je jezelf eigenlijk ook af waarom Seesmic er zoveel tijd en geld in heeft gestoken nu Twitter ook zijn eigen gratis variant heeft. Is er wel voldoende marktpotentie voor de al de diverse Twitter applicaties? En wat heeft Seesmic te bieden ten opzichte van Twitter for iPhone of TweetDeck? Waarom zou je switchen? Nou, wellicht gewoon omdat Seesmic beter dan alle andere Apps integreert met een groot aantal sociale netwerken.

Optimale integratie met diverse sociale netwerken

Het voornaamste onderscheid tussen Twitter for iPhone (“Tweetie 3.0”) en is het feit dat Seesmic ook te gebruiken is voor je Facebook updates. Door de integratie met het door Seesmic opgekochte Ping.fm is het updaten van al je sociale netwerken wel heel eenvoudig geworden. Seesmic voor iPhone is dus ook meteen een Ping.fm App. Eenvoudig kun je met één bericht meerdere netwerken gelijktijdig updaten.

De integratie met Evernote vind ik erg plezierig. Regelmatig stuurde ik namelijk Tweets per e-mail aan mijzelf met daaraan een gedachte toegevoegd. Nu stuur ik die eenvoudig naar Evernote op mijn iPhone en die synchroniseert ze weer met mijn notities op mijn PC. Erg handig om geen gedachte meer kwijt te raken.

Wat ook opvalt is de geweldig goede performance van Seesmic. Ik heb het idee dat de applicatie sneller en betrouwbaarder is dan bijvoorbeeld Twitter for iPhone. Verder vind ik hem overzichtelijker dan TweetDeck.

En er zijn ook nog wel wat verbeterpunten

Ondanks alle positieve punten kan er ook nog wel e.e.a. verbeterd worden. Zo heb ik nogal even gezocht naar de searchfunctie. Die zit namelijk helemaal bovenaan de tijdlijn, maar verdwijnt ook weer vrij snel.

Het volgen van een DM conversatie is minder overzichtelijk dan in Twitter for iPhone en het opzoeken van een persoon aan wie je een bericht wilt sturen is ook minder eenvoudig.

Helaas heeft Seesmic geen push functie om aan te geven dat je nieuwe @replies of DM-berichten hebt ontvangen. En dat vind ik toch wel een groot gemis. Twitter for iPhone biedt dit weer wel.

Het zou mooi zijn als ook integratie met LinkedIn en Facebook Pages wordt toegevoegd. Een applicatie als Hootsuite ondersteunt dit bijvoorbeeld weer wel.

Seesmic 2 for desktop pre release

Wat nu te kiezen?

Tot voor kort was ik een absolute fan van Tweetie, nu dus Twitter for iPhone. TweetDeck heeft mij nooit echt kunnen bekoren. Seesmic daarentegen heeft mij de afgelopen dagen wel degelijk doen twijfelen. Tot grote tevredenheid gebruik ik deze nieuwe Twitter client de afgelopen dagen. De mooie integratie met Facebook en Ping.fm is daarvoor de belangrijkste reden.

De toekomst zal het leren

In de komende maanden verwacht in nog behoorlijk wat ontwikkelingen vanuit de Seesmic hoek. Er wordt daar erg hard gewerkt om één van de leidende partijen in Social media land te worden. Ook de lancering van Seesmic 2, de desktop versie voor Windows, is daarvan een mooi bewijs. Wie de slag om de gebruiker gaat winnen zal de komende maanden wel duidelijk worden. Laat de gebruiker zijn voorkeur maar uitspreken.

In de volgende korte video (slechts 2:39) presenteert Seesmic eigenaar @Loic met zijn charmante Franse accent de mogelijkheden van de applicatie. Een verdere toelichting is dan eigenlijk al niet meer nodig.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7O2Fip9aVLk

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts:

Share This

Share this post with your friends!