Zorg maar dat je snel gebruik gaat maken van YouTube

by | Mar 11, 2010 | Business Insights, Community and Networking | 0 comments


the-social-media-landscape-2010
Een interessante blog post van Drew McLellanSocial Media Cheat Sheet, trok mijn aandacht. Het beschrijft op overzichtelijke wijze het hedendaagse landschap van Sociale netwerken. Het overzicht is gemaakt door CMO.com. Uit het overzicht valt op te maken welke sociale netwerken je, afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen, het beste in kunt zetten. De algemene eindconclusie is wat mij betreft dat je niet langer om YouTube heen kunt. Ongeacht je doelstellingen zal YouTube altijd een mooie bijdrage leveren.

Regelmatig vragen mensen mij welk sociaal netwerk voor hen het beste is om te gebruiken. Over het algemeen is dat niet echt een eenvoudige vraag. Het antwoord is namelijk van nogal wat factoren afhankelijk. Toch probeer ik over het algemeen een zo goed passend advies te geven.

Vanaf heden is het advies vele malen gemakkelijker, want de Social Media Cheat Sheet laat op hoofdlijnen zien welke bijdrage een bepaald sociaal netwerk geeft.

the-social-media-landscape-2010-full

Afhankelijk van wat je via sociale netwerken wilt bereiken kun je met dit overzicht bepalen wat het beste werkt. Je moet dan echter wel goed voor ogen hebben waarom je sociale netwerken in wilt gaan zetten:

  • Communicatie met klanten (Customer communication)
  • Zichtbaarheid van je merk (Brand exposure)
  • Verkeer naar je website genereren (Driving traffic to your site)
  • of Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Er zijn wel wat kanttekeningen te plaatsen bij het overzicht. Onder andere betwijfel ik de SEO waarde van Flickr en Delicious.com. Dit zijn vooral sites die kunnen zorgen voor zichtbaarheid en links, maar in principe helpen ze niet echt bij een betere vindbaarheid door de zoekmachines.

Op basis van CMO.com’s social media landscape constateer ik dat ik snel meer met YouTube moet gaan doen. Gelukkig was ik dat ook al van plan. Ik hoef alleen nog maar wat tijd te maken. Ik ben benieuwd naar jou mening!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts:

Share This

Share this post with your friends!